Cím: |
A görög, török, ciprusi, libanoni, egyiptomi, marokkói, tunéziai és máltai konyhák legfinomabb ételeiből
| Részjelzés: |
1. köt.
| Közös adat: |
Váncsa István : Lakoma (2015-) |
Szerző: |
Váncsa István (1949) |
Szerz. közl: |
Váncsa István
| Kiadás: |
[Budapest] : Libri, 2015 |
Sorozat: |
Lakoma/1. |
Eto: |
641.568(100)(083.12)
Táblázat |
Kód |
Magyarázat |
ETO jelzet:
641.568(100)(083.12)
|
Fő |
641.568 |
nemzeti ételspecialitások ; ételspecialitások, nemzeti
|
Földrajz |
(100) |
egyetemes, nemzetközi ; nemzetközi, egyetemes
|
Formai |
(083.12) |
előírások ; receptek
|
| Tárgyszó: |
nemzeti étel ; ételspecialitás ; Szakácskönyv |
Szakjel: |
641
| Cutter: |
V 29
| ISBN: |
978-963-310-577-1
| Nyelv: |
magyar
| Oldal: |
90 p.
| Megj.: |
Bibliogr.: p. 568-569.
| UKazon: |
201513070
| Kivonat: |
A szerző, akit elsősorban újságíróként, humoristaként ismert és szeretett meg a nagyközönség, sikeres szakácskönyve (Váncsa István szakácskönyve; 201023100) által bebizonyította, hogy a fakanalat legalább olyan jól forgatja, mint a szavakat: valóságos mestere a gasztronómiai hedóniának. E
[>>>]
A szerző, akit elsősorban újságíróként, humoristaként ismert és szeretett meg a nagyközönség, sikeres szakácskönyve (Váncsa István szakácskönyve; 201023100) által bebizonyította, hogy a fakanalat legalább olyan jól forgatja, mint a szavakat: valóságos mestere a gasztronómiai hedóniának. E tiszteletbeli titulusra erősít rá most megjelenő kötetével, amelyben a mediterránium konyhaművészetébe kínál bepillantást, méghozzá nemcsak amúgy felszínesen, hanem igazi mélységében, értő, kifinomult ízléssel javasolva recepteket kipróbálásra minden vállalkozó szellemű ínyenc számára. A mű első három része gasztronómiatörténeti kalandozásra csábít az egykori akkád, sumér, középkori arab és mezopotámiai konyhákba. Ezt a Földközi-tenger partján elterülő egyes tájak, országok specialitásainak bemutatása követi: Észak-Afrika ételkölteményei után török, ciprusi, görög és máltai fogások között válogathatunk. A műfajon belül - gazdagsága miatt - kiválónak számító kötet végén kislexikont, irodalomjegyzéket, valamint a receptek típusok szerinti felsorolását találjuk. "www.kello.hu ? minden jog fenntartva"
[<<<]
|
|
|