Egyszerre irodalomtörténeti különlegesség, és egyszerű, remekül használható, régivágású házias receptgyűjtemény kerülhet most az olvasók kezébe: a Jaffa gondozásában ugyanis megjelenik annak két gondosan teleírt füzetkének a tartalma, amely Szabó Magda hagyatékából került elő, és amelyből az írónő
[>>>]
Egyszerre irodalomtörténeti különlegesség, és egyszerű, remekül használható, régivágású házias receptgyűjtemény kerülhet most az olvasók kezébe: a Jaffa gondozásában ugyanis megjelenik annak két gondosan teleírt füzetkének a tartalma, amely Szabó Magda hagyatékából került elő, és amelyből az írónő évtizedeken át sütött-főzött. Nem más kapott tehát valójában helyet a szakácskönyvben, mint a Szobotka-Szabó-házaspár repertoárja, amelyből most, ha kedvünk tartja, most mi is kipróbálhatunk ezt-azt. A füzetek tartalma azonban nem az írónő keze munkája: az egyiket eredetileg Jablonczay Gizella, Szabó Magda édesanyjának a nagynénje vetette papírra, a másik ismeretlen szerzőségű - de mindkettő kiadós, ízes recepteket tartalmaz: hideg és meleg előételeket, leveseket, főételeket, mártásokat, köreteket, sós és édes sütiket, desszerteket, italokat, savanyúságokat, lekvárokat és befőtteket. A nosztalgikus tintakék ábrákkal illusztrált kötet általános gyűjtőkörű könyvtárak polcaira való - és nem csak Szabó Magda olvasónak a figyelmére számíthat. "www.kello.hu ? minden jog fenntartva"
[<<<]