A változóban lévő borfogyasztási szokások serkenthetik a szakértő szerzőket, hogy újabb és újabb, a minőségi borfogyasztást propagáló és a borfogyasztás illemtanát ismertető kötetet írjanak. Részben ezen kötetek sorába tartozik ez a kiadvány is, bár itt a szerzők inkább a bor fogyasztásának és
[>>>]
A változóban lévő borfogyasztási szokások serkenthetik a szakértő szerzőket, hogy újabb és újabb, a minőségi borfogyasztást propagáló és a borfogyasztás illemtanát ismertető kötetet írjanak. Részben ezen kötetek sorába tartozik ez a kiadvány is, bár itt a szerzők inkább a bor fogyasztásának és élvezetének felsőfokával ismertetik meg az érdeklődőket. A bor készítésének leírása mellett elsősorban külső megjelenésével (üveg, dugó, címke) és értékelésének gyakorlatával, valamint a sommelier munkájával foglalkoznak. Ötleteket adnak a házi vinotéka összeállításához, sorra veszik a borfogyasztás kellékeit, illetve foglalkoznak a "kulinária felsőfokával", a sajt és a bor társításával, valamint a szivar és a bor együttes élvezetével. Végül a bor és a turizmus összekapcsolásával, a borárverések menetével és a bor lovagjainak teendőivel ismerkedhet meg az érdeklődő. A kötet második - bővebb - felében hazai borok és borvidékek ismertetése kapott helyet. A szöveget színes fotók illusztrálják. "www.kello.hu ? minden jog fenntartva"
[<<<]