egyetemi tankönyv ; főiskolai tankönyv ; tankönyv, felsőoktatási intézményekben
Szakjel:
663
Cutter:
K 12
ISBN:
978-963-286-572-0
Oldal:
206 p.
Megj.:
Bibliogr.: p. 193-202.
Kivonat:
Elsősorban borászati szakágon élelmiszer-kémiával és -biokémiával foglalkozó szakemberek és szakirányú felsőoktatásban tanuló hallgatók figyelmére számíthat a kötet, amely a korábban Borászat néven megjelent (200608275), műfajában klasszikusnak számító mű egyik részéből lett önálló szakkönyvvé. Elsőként a szőlő érésének biokémiájáról olvashatunk, majd olyan témák kerülnek részletes tárgyalásra, mint a must és a bor kémiai összetétele, az erjedés biokémiája, vagy a bor fejlődésének kémiája. A kiadvány végén találjuk az irodalomjegyzéket és a keresést segítő tárgymutatót.