Világkörüli kávé-körútra invitálja az olvasót a témával régóta foglalkozó újságíró, kávékultúrával kapcsolatos programok szervezője, Szuna Noémi. A most második kiadásban megjelenő könyvből megismerhetjük azt, miként vezet az út "a cserjétől a csészéig", valamint a szerző bemutatja a főbb
[>>>]
Világkörüli kávé-körútra invitálja az olvasót a témával régóta foglalkozó újságíró, kávékultúrával kapcsolatos programok szervezője, Szuna Noémi. A most második kiadásban megjelenő könyvből megismerhetjük azt, miként vezet az út "a cserjétől a csészéig", valamint a szerző bemutatja a főbb kávéfajtákat, a pörkölés folyamatát vagy éppen a koffeinmentesítést. A könyv ismerteti három kontinens - Afrika, Amerika és Ázsia - országonként csoportosított cserjéit, majd az ötszáz éves kávétörténelem főbb állomásairól olvashatunk. Megismerhetjük a világ "kávéfővárosait", Velencétől - ahol Európa első kávéháza nyílt - Marseille-en, Párizson és Bécsen keresztül Seattle-ig (amely a Starbucks székhelyeként is ismert). Egy külön fejezet a magyar kávékultúrát mutatja be, az első - tizenhatodik századi - írásos forrásoktól a századforduló és a huszadik század gazdag kávéházi világáig, majd megismerhetjük napjaink hazai kávékultúráját. A szerző ismerteti a legfőbb jelenlegi trendeket, népszerűsíti a szerinte legjobb hazai kávézókat, majd a hagyományos és modern kávékészítő eszközök bemutatása következik. A kötet utolsó részében egyszerűbb és különleges kávéitalok receptjei kaptak helyet. A számos színes illusztrációval ellátott kiadvány tárgymutatóval zárul. "www.kello.hu ? minden jog fenntartva"
[<<<]