Saly Noémi irodalomtörténész már korábban is jelentkezett szakácskönyvvel, s most négy év elteltével újabb receptgyűjteményt tesz közzé az Ünnepi Könyvhétre időzítve: ezek korábban a Magyar Konyha című lap "Spájz" rovatában lettek publikálva, innen a könyv címe is. Az összeállításban csupa olyan
[>>>]
Saly Noémi irodalomtörténész már korábban is jelentkezett szakácskönyvvel, s most négy év elteltével újabb receptgyűjteményt tesz közzé az Ünnepi Könyvhétre időzítve: ezek korábban a Magyar Konyha című lap "Spájz" rovatában lettek publikálva, innen a könyv címe is. Az összeállításban csupa olyan leírás kapott helyet, amelyek felhasználásával befőzhetünk, tartósíthatunk ezt-azt, gyümölcsöt vagy éppen zöldséget, kinek mi tetszik. A szerző merészen letér a hagyományos baracklekvár-kovászos uborka nyomvonalról, bátran és remek ízléssel kísérletezik az ízkombinációkkal, s erre buzdítja az olvasókat is, akik sok-sok egyéb mellett olyanokat próbálhatnak ki, mint a zöld citromos eperkompót, az almás bodzalekvár, a zakuszka, a citromos cukkinilekvár, a szilva-lilahagyma befőtt, a birsalmamustár, a grapefruitlekvár, a gyömbéres banánlekvár, vagy a fokhagymás sült cékla. A recepteket - amelyeket könnyed, személyes hangvételű bevezetők egészítenek ki - szép színes fotók illusztrálják. "www.kello.hu ? minden jog fenntartva"
[<<<]