2010 nyarán az Országgyűlés megszavazta a jövedéki törvény módosítását, amelynek okán lehetővé vált a kistermelők számára, hogy saját gyümölcsből legálisan pálinkát készítsenek. E sokak által ünnepelt törvénymódosítás után megjelent kötet a házi pálinka készítés fortélyaiba avatja be az
[>>>]
2010 nyarán az Országgyűlés megszavazta a jövedéki törvény módosítását, amelynek okán lehetővé vált a kistermelők számára, hogy saját gyümölcsből legálisan pálinkát készítsenek. E sokak által ünnepelt törvénymódosítás után megjelent kötet a házi pálinka készítés fortélyaiba avatja be az érdeklődőt.*** ?A pálinka a magyar embernek fogalom. Nem egy az élvezeti italok közül, hanem az ITAL! A magyarok nemzeti itala. Egyedi örömforrás, az életöröm szerves része?? szól a lelkes bevezető, amely egyebek mellett arra is felhívja figyelmünket, hogy a pálinka 2004 óta Hungarikum, azaz csak Magyarországon készülhet ilyen elnevezésű szeszes ital. A pálinka hazai és világban elfoglalt szerepének bemutatását követően a kiadvány logikus rendszerben mutatja be mindazt, amit egy kistermelőnek mindenképpen érdemes tudnia a pálinka készítéséhez. Elsőként az alapanyagok, majd a cefre, azaz a pálinkafőzéshez összegyűjtött, erjedő gyümölcs előkészítése, ezt követően a pálinka főzése, végül pedig legfontosabb jogszabályokat ismerteti az olvasóval. A fekete-fehér képekkel, ábrákkal és táblázatokkal kiegészített közérthető ismeretterjesztő a házi pálinka készítésében segít a kistermelőknek. "www.kello.hu ? minden jog fenntartva"
[<<<]