Bár alapjaiban sok rokon vonása van a klasszikus magyar és az erdélyi konyhaművészetnek, azért a különbségek is meghatározóak: az utóbbi gazdag, karakteres, izgalmas, balkáni elemeket felvillantó ízvilága semmihez nem hasonlítható. A gasztronómia e különleges szegletébe enged bepillantást a szerző,
[>>>]
Bár alapjaiban sok rokon vonása van a klasszikus magyar és az erdélyi konyhaművészetnek, azért a különbségek is meghatározóak: az utóbbi gazdag, karakteres, izgalmas, balkáni elemeket felvillantó ízvilága semmihez nem hasonlítható. A gasztronómia e különleges szegletébe enged bepillantást a szerző, meggyőző hitelességgel kalauzolva végig az érdeklődő olvasót az erdélyi ételspecialitások univerzumában. A bevezetés és az alapvető praktikus jó tanácsok után a szabadtűzön való ételalkotás - tűzrakás, pácolás, bográcsban főzés, roston és nyárson sütés - műhelytitkaiba avat be. Ezt követik a műfaj hagyományaitól kissé eltérő csoportosításban a receptek: bográcsosok és levesek, tárkonyos ételek, tésztafélék, egytálasok, zöldséges finomságok, kolbászkák, különféle sültek, házi készítésű italok és befőttek. A kötetet rövid borfogyasztási tanácsadó és mutató zárja. "www.kello.hu ? minden jog fenntartva" -- Bár alapjaiban sok rokon vonása van a klasszikus magyar és az erdélyi konyhaművészetnek, azért a különbségek is meghatározóak: az utóbbi gazdag, karakteres, izgalmas, balkáni elemeket felvillantó ízvilága semmihez nem hasonlítható. A gasztronómia e különleges szegletébe enged bepillantást a szerző, meggyőző hitelességgel kalauzolva végig az érdeklődő olvasót az erdélyi ételspecialitások univerzumában. Kötetét előző kiadása kapcsán ismertettük bővebben a 200922093-as szám alatt.
[<<<]