A szakácsművészet klasszikus remeke Magyar Elek irodalmi szakácskönyve, több száz recepttel, számos gyakorlati tanáccsal és sok történeti, konyhatechnikai érdekességgel. A könyvben az étkezések rendjét követve olvashatók az ételleírások: Levesek és levesbevalók; Előételek; Főzelékek, körítések;
[>>>]
A szakácsművészet klasszikus remeke Magyar Elek irodalmi szakácskönyve, több száz recepttel, számos gyakorlati tanáccsal és sok történeti, konyhatechnikai érdekességgel. A könyvben az étkezések rendjét követve olvashatók az ételleírások: Levesek és levesbevalók; Előételek; Főzelékek, körítések; Főtt és sült húsok, pecsenyekülönlegességek; Mártások; saláták; Tészták; Krém, fagylalt, parfé; Italok; Gyümölcsök, csemegék stb. Az Ínyesmester teljes ételsorokat kínál a hétköznapokra és az ünnepekre egyaránt. Magyar Elek irodalmi szakácskönyvében az olvasók elé varázsolja az 1900-as évek elejének pesti piaci hangulatait, a dunai káposztáshajókat, a Városligetben működő Wampetics és a Gundel éttermek hangulatos kerthelyiségeit. A mutatóval ellátott gyűjtemény lapjain rendkívüli bőségben sorakoznak a viszonylag egyszerűen elkészíthető, takarékos fogások receptjei, de megtalálhatók a magyar és a nemzetközi konyha ételkülönlegességeinek leírásai is történeti érdekességekkel kiegészítve. "www.kello.hu ? minden jog fenntartva"
[<<<]