Napjaink két talán legnépszerűbb, ám egymásnak gyakorlatilag teljesen ellentmondó táplálkozási irányzatot ereszt össze egymással Rüdiger Dahlke: a természetes zsírokat preferáló ketogén diétát és a vegán táplálkozást. Az eredmény, ahogy sejteni lehet, egy meglehetősen szűk keresztmetszet, alig pár
[>>>]
Napjaink két talán legnépszerűbb, ám egymásnak gyakorlatilag teljesen ellentmondó táplálkozási irányzatot ereszt össze egymással Rüdiger Dahlke: a természetes zsírokat preferáló ketogén diétát és a vegán táplálkozást. Az eredmény, ahogy sejteni lehet, egy meglehetősen szűk keresztmetszet, alig pár ételfajta, amelyet javasolt fogyasztani - ezek felhasználásával igyekszik változatos, ízletes étrendet összeállítani a szerző. ***E kettő elvárás a zsírok közül csak a kókuszolajnak és az olívának adja meg a zöld lámpát, a gyümölcsök közül azoknak, amelyek szinte teljesen cukormentesek (a szőlőcukor is tiltólistás), a zöldségek közül pedig a minimális szénhidráttartalmúak fogyaszthatóak. Ezeken felül mértékkel beleférnek az étrendbe az olajos magvak és a fűszernövények. A kötet első harmadában a szerző ezt a speciális vegán ketogén diétát mutatja be, tényekkel támasztva alá egészséges és jótékony mivoltát, praktikus tanácsokat adva megvalósításához. Ezt követik a mű nagy részét kitevő receptek: reggelik, uzsonnák, saláták, levesek, mártások, főételek és desszertek. A színes fotókkal kísért kiadvány végén mutató segíti a keresést, eligazodást. "www.kello.hu ? minden jog fenntartva"
[<<<]