A Közétkeztetők kézikönyve kiegészítéseként jelenik meg Gyuricza Ákos és Zentai Andrea dietetikusok kötete, mely kifejezetten allergénmentes ételrecepteket tartalmaz. A szerzők elsőként bevezetik az olvasót az ételallergiák és ételintoleranciák témakörébe, s részletesebben foglalkoznak a négy
[>>>]
A Közétkeztetők kézikönyve kiegészítéseként jelenik meg Gyuricza Ákos és Zentai Andrea dietetikusok kötete, mely kifejezetten allergénmentes ételrecepteket tartalmaz. A szerzők elsőként bevezetik az olvasót az ételallergiák és ételintoleranciák témakörébe, s részletesebben foglalkoznak a négy leggyakoribb allergiával és érzékenységgel (tehéntejfehérje-allergia, laktózintolerancia, tojásallergia, gluténérzékenység).*** Ezt követik a receptek, a levesektől a főzelékeken, a húsos, halas ételeken, a salátákon, köreteken és mártásokon, valamint a kisétkezések ételein át az édességekig. Minden esetben az elkészítés módját egy táblázat is kiegészíti, mely korcsoportonként (felnőtt, általános iskola felső és alsó tagozatos, óvodás) tartalmazza az összetevők ajánlott mennyiségét. A kiadványt színes képmelléklet zárja. "www.kello.hu minden jog fenntartva"
[<<<]