Rita Vitt nemcsak finom és gyógyerejű, de küllemében is szép italok, virágból és gyógynövényekből készítendő likőrök receptjeit kínálja kipróbálásra azoknak, akik valami különlegességre vágynak. A bevezető részben elmeséli, hogy mi a likőrkészítés alapelve, és mik általánosságban a fő összetevői
[>>>]
Rita Vitt nemcsak finom és gyógyerejű, de küllemében is szép italok, virágból és gyógynövényekből készítendő likőrök receptjeit kínálja kipróbálásra azoknak, akik valami különlegességre vágynak. A bevezető részben elmeséli, hogy mi a likőrkészítés alapelve, és mik általánosságban a fő összetevői (alkohol, valamilyen édesítőszer, víz, gyógy- vagy fűszernövények, virágok). Ezt követik a receptek: az Édes-virágosak (körtevirágos-vaníliás, vadrózsa- és orgonalikőr, kamillás-izsópos, gyermekláncfű- és levendulalikőr stb.)***, a Fanyar gyümölcsösek (csalános-mogyorós, muskotályzsályás, mentás-szilvás, rebarbarás-kakukkfüves stb.), az Enyhe fűszeresek (pemetefüves, bükkfaleveles, epres-bazsalikomos, citromverbénás stb.), valamint a Keserű-zöldek (vasfűlikőr, margitvirágos gyomorkeserű, kasvirág-, boróka- és lucfenyőhajtás-likőr stb.). Az igényes színes fotókkal illusztrált kötet végén receptkereső segíti az eligazodást. "www.kello.hu minden jog fenntartva"
[<<<]