Cím: |
Főzőskönyv
| Alcím: |
Írások főzésről és evésről
| Szerző: |
Dragomán György (1973) |
Szerz. közl: |
Dragomán György
| Kiadás: |
Budapest : Magvető, cop. 2020 |
Eto: |
894.511-32Dragomán Gy. ; 821.511.141-32Dragomán Gy. ; 641(0:894.511-32) ; 641(0:821.511.141-32)
Táblázat |
Kód |
Magyarázat |
ETO jelzet:
894.511-32Dragomán Gy.
|
Fő |
894.511-32 |
magyar irodalom, novellák ; novellák, magyar irodalom ; magyar novellák ; magyar irodalom, elbeszélések ; elbeszélések, magyar irodalom ; magyar elbeszélések
|
Név |
|
Dragomán Gy.
|
ETO jelzet:
821.511.141-32Dragomán Gy.
|
Fő |
821.511.141-32 |
821.511.141-32
|
Név |
|
Dragomán Gy.
|
ETO jelzet:
641(0:894.511-32)
|
Fő |
641 |
élelmiszerek elkészítése, ételek ; ételek, élelmiszerek elkészítése
|
Fő |
894.511-32 |
magyar irodalom, novellák ; novellák, magyar irodalom ; magyar novellák ; magyar irodalom, elbeszélések ; elbeszélések, magyar irodalom ; magyar elbeszélések
|
Formai |
(0) |
(0)
|
ETO jelzet:
641(0:821.511.141-32)
|
Fő |
641 |
élelmiszerek elkészítése, ételek ; ételek, élelmiszerek elkészítése
|
Fő |
821.511.141-32 |
821.511.141-32
|
Formai |
(0) |
(0)
|
| Szakjel: |
641
| Cutter: |
D 90
| ISBN: |
978-963-14-3864-2
| Nyelv: |
magyar
| Oldal: |
417, [6] p.
| Kivonat: |
"Nem a szó klasszikus értelmében vett szakácskönyv ez, inkább egyfajta irodalmi receptgyűjtemény, olyan kötet, amely a konyhaasztalon éppúgy elfér, mint a nappaliban az olvasófotel karfáján" - mutatja be legújabb könyvét Dragomán György; egy olyan könyvet, amelyet - már az előszóból is kiderül -
[>>>]
"Nem a szó klasszikus értelmében vett szakácskönyv ez, inkább egyfajta irodalmi receptgyűjtemény, olyan kötet, amely a konyhaasztalon éppúgy elfér, mint a nappaliban az olvasófotel karfáján" - mutatja be legújabb könyvét Dragomán György; egy olyan könyvet, amelyet - már az előszóból is kiderül - színtiszta kedvből, a főzés, az ízek, az illatok, az ezekhez kapcsolódó élmények, hangulatok iránti elkötelezett szenvedéllyel írt meg. Az író és a konyhaművészet közötti viszonzott szerelemről Dragomán olvasói már régen tudhatnak, hiszen az interneten évek óta teszi közzé magával ragadó stílusban, szépirodalmi igénnyel, krúdys-rusztikus élvezettel megírt receptjeit, amelyeket olvasni és elkészíteni is öröm, nem is beszélve a végeredményről. Most ebből az élményből egy teljes könyvnyi jut az olvasóknak, ám a mű nemcsak ezeket a novellisztikus ételleírásokat tartalmazza, hanem a sütéshez-főzéshez, konyhai technikákhoz, stílusokhoz más módon is kapcsolódó írásokat, valamint olyan elbeszélés- és regényrészleteket, ahol meghatározó szerepet kap egy-egy étel, íz. A szívének (és gyomrának) kedves témáról Dragomán György magával ragadó szubjektivitással, őszinte lelkesedéssel, nyilvánvaló élvezettel ír, sokszor személyesen szólítva meg olvasóit, lezseren lavírozva a részletes recept, a hangulatos memoár, az érzékletes élménybeszámoló, a szépirodalmi kikacsintások és kalandozások között. Mondandójának keretet a tematikus fejezetek adnak: Kenyér; Kamrába valók; Szörpök, italok; Reggelik, vacsorák; Levesek; Főételek; Desszertek, édességek. A kötet - amelyet mutató zár - mindenkinek jó szívvel ajánlható, aki egyszerre vágyik irodalomi és gasztronómiai élvezetekre. "www.kello.hu minden jog fenntartva"
[<<<]
|
Pld. |
Raktár |
Rakt.jelzet |
Lelt.szám |
Info |
---|
Balatonboglár fiók : 1 kölcsönözhető; ebből 1 elvihető | 1. | Olvasóterem | 641 D 90 | 61431 | Kölcsönözhető |
|
|