A hagyományos magyar konyha specialitásait felvonultató Ízőrzők című televíziós és könyvsorozat tizenkettedik kötetében Móczár István és Róka Ildikó csupa "kemencés" ételt kínál kipróbálásra - már annak, akinek van otthon működő kemencéje. A tartalmas fogások, amelyek elkészítési módjuknál fogva
[>>>]
A hagyományos magyar konyha specialitásait felvonultató Ízőrzők című televíziós és könyvsorozat tizenkettedik kötetében Móczár István és Róka Ildikó csupa "kemencés" ételt kínál kipróbálásra - már annak, akinek van otthon működő kemencéje. A tartalmas fogások, amelyek elkészítési módjuknál fogva mind egytálételek (hisz a kemencében csak így sülhetnek meg), illetve tepsiben, agyagedényben sütött finomságok, az észak-észak-keleti országrész specialitásai. A cserépedényes raguleves, a fűszeres házinyúl pecsenye és a babos csülök Eger környéki falvakból származik, a birssel töltött kacsát, a csülkös káposztát és a szilvalekváros buktát Noszvajon szokás készíteni, a fahamus fűszeres lángos domoszlói, a rostélyos kalács békésszentandrási, míg a tejes pitét Bugyi nénijei készítik a legjobban. A szöveget színes fényképek kísérik. "www.kello.hu minden jog fenntartva"
[<<<]