1893-ban az akkor már három éve rendszeresen megjelenő folyóirat, A Hét hasábjain kerültek közlésre először a mai napig rejtélyes kilétű Emma asszony bölcs levelei, amelyeket az irodalomtörténeti legendárium szerint feltételezhetően az akkor húszas éveiben járó Ignotus jegyzett. Ezeket a - főleg
[>>>]
1893-ban az akkor már három éve rendszeresen megjelenő folyóirat, A Hét hasábjain kerültek közlésre először a mai napig rejtélyes kilétű Emma asszony bölcs levelei, amelyeket az irodalomtörténeti legendárium szerint feltételezhetően az akkor húszas éveiben járó Ignotus jegyzett. Ezeket a - főleg női olvasói körökben - roppant népszerűségnek örvendő írásokat kísérte az az időről időre meghirdetett receptpályázat, amelynek gyöngyszemeiből közöl válogatást a reprint kiadásban megjelenő kötet, amely eredetileg több mint száz éve, 1908-ban került kibocsátásra. A klasszikus békebeli receptek között szerepelnek levesek, előételek, halak és tenger gyümölcsei, húsételek (pörköltek, főtt és pácolt, pecsenyék húsok), főzelékek, saláták, gyümölcsös fogások, tészták, desszertek, sajtos finomságok és italfajták. A kötetet Széchyné Lorenz Jozefin konyhaművészeti tízparancsolata és tálalási útmutatója zárja. "www.kello.hu minden jog fenntartva"
[<<<]