Cím: |
Süssünk együtt
| Szerző: |
Hollywood, Paul (1966) |
Közrem.: |
Cassidy, Peter (fotó) ; Bosnyák Gabriella (ford.) |
Szerz. közl: |
Paul Hollywood ; Peter Cassidy fotóival ; ford. Bosnyák Gabriella
| Kiadás: |
Budapest : Partvonal, 2021 |
Eto: |
641.562.2 ; 641.55(083.12):664.66 ; 641.55(083.12):664.68
| Eredeti cím: |
How to bake
| Szakjel: |
641
| Cutter: |
H 76
| ISBN: |
978-615-6058-40-9
| Oldal: |
303 p.
| UKazon: |
202112101
| Kivonat: |
Paul Hollywood igazi sztár-pék Angliában, akit a magyar közönség is jól ismerhet a televízió képernyőjéről, ahol éppúgy felbukkan főzős versenyek zsűritagjaként, mint saját sorozatai műsorvezetőjeként. Specialitása a péksütemény-készítés, ez képezi alapját ennek a kötetének is, amelyben rengeteg
[>>>]
Paul Hollywood igazi sztár-pék Angliában, akit a magyar közönség is jól ismerhet a televízió képernyőjéről, ahol éppúgy felbukkan főzős versenyek zsűritagjaként, mint saját sorozatai műsorvezetőjeként. Specialitása a péksütemény-készítés, ez képezi alapját ennek a kötetének is, amelyben rengeteg kiváló, könnyen elkészíthető recept kapott helyet. Az első részben a kenyérsütéssel kapcsolatos alapvető tudnivalókat tekinti át, majd ezt követik a receptek: az alapkenyerek (fehér cipó, bagett, rozskenyér, barchesz, pita, tejeskalács stb.), az ízesített és kovászos kenyerek, a croissant-félék, a leveles tészták, a briósok, majd pedig a kekszek, felfújtak, torták, lepények és piték. A péksütemények nagy része az angol és mediterrán hagyományokat követő, kiadós és ízes, otthon is könnyen megsüthető ételek, amelyeknek előállításához segítséget nyújt sok fénykép, nemcsak az elkészült kenyerekről, cipókról, lepényekről, sütikről, de a fontosabb munkafázisokról is. A kötet végén mutató segíti a keresést, eligazodást. "www.kello.hu minden jog fenntartva"
[<<<]
|
|
|