Rubin Eszter írónő már korábban bebizonyította, milyen kiválóan ért tudatos táplálkozáshoz: alacsony hisztamintartalmú ételeket felsorakoztató szakácskönyvében két rész is megjelent (Hisztaminintolerancia szakácskönyv 1-2). Most - karöltve szerzőtársával, a táplálkozási tanácsadó-természetgyógyász
[>>>]
Rubin Eszter írónő már korábban bebizonyította, milyen kiválóan ért tudatos táplálkozáshoz: alacsony hisztamintartalmú ételeket felsorakoztató szakácskönyvében két rész is megjelent (Hisztaminintolerancia szakácskönyv 1-2). Most - karöltve szerzőtársával, a táplálkozási tanácsadó-természetgyógyász Farkas-Boross Zitával - most egy olyan receptgyűjteménnyel jelentkezik, ami belepasszol egy gyulladáscsökkentő étrendbe. Ez elsősorban azoknak ajánlott, akik krónikus emésztőrendszeri gyulladásban, refluxban, IBS-ben (irritábilisbél-szindróma), SIBO-ban (kontamináltvékonybél-szindróma) szenvednek, és célja a "belekben könnyen fermentálódó" szénhidrátok kiküszöbölése. A kötet első száz oldalán ezek a betegségfajták kerülnek bemutatásra, valamint olvashatunk az emésztési folyamatról és az életmódváltás alternatíváiról, pozitív hozadékairól is. Ezt követik a fent említett elvek mentén összeállított receptek: reggelik, saláták, levesek, halak, húsok, vega ételek és desszertek, ez utóbbiak közt olyan finomságokkal, mint az avokádós csokikrém kókuszhabbal, a birs-makadám golyó vagy a vaníliakrémes-áfonyás csokipalacsinta. A receptmutatóval záruló szakácskönyvet szép színes fotók illusztrálják. "www.kello.hu minden jog fenntartva"
[<<<]