Cím: |
A gránátalma titkai
| Alcím: |
Egészség, szépség, konyha
| Szerző: |
Döll, Michaela (1955) |
Közrem.: |
Sebők Viola ([ford.]) |
Szerz. közl: |
Michaela Döll ; [ford. Szaszákné Sebők Viola]
| Kiadás: |
[Budapest] : Sziget Könyvkiadó, [2021] |
Eto: |
634.7 ; 631.526 ; 615.89 ; 641.55(083.12)
Táblázat |
Kód |
Magyarázat |
ETO jelzet:
634.7
|
Fő |
634.7 |
bogyós gyümölcsök ; gyümölcs, bogyós
|
ETO jelzet:
631.526
|
Fő |
631.526 |
kultúrnövénytípusok
|
ETO jelzet:
615.89
|
Fő |
615.89 |
természetgyógyászat ; népi gyógymódok ; paramedicina
|
ETO jelzet:
641.55(083.12)
|
Fő |
641.55 |
ételkészítés, ételek, étrend ; étrend, ételek, ételkészítés
|
Formai |
(083.12) |
előírások ; receptek
|
| Eredeti cím: |
Gesund mit Granatapfel (magyar)
| Szakjel: |
615
| Cutter: |
D 87
| ISBN: |
978-615-5723-45-2
| Nyelv: |
magyar
| Oldal: |
118 p.
| Kivonat: |
A gránátalmát a 2000-es évekig kevéssé ismerte a hazai közönség. Sokan ritka gyümölcsnek tekintették és az is akadályozta az embereket a megvásárlásában, hogy nem tudták, miként is kezdjenek hozzá ennek a különleges finomságnak az elfogyasztásához. A szerző karcsú kis kötetében mindazokat a
[>>>]
A gránátalmát a 2000-es évekig kevéssé ismerte a hazai közönség. Sokan ritka gyümölcsnek tekintették és az is akadályozta az embereket a megvásárlásában, hogy nem tudták, miként is kezdjenek hozzá ennek a különleges finomságnak az elfogyasztásához. A szerző karcsú kis kötetében mindazokat a gránátalmával kapcsolatos ismereteket felsorolja, amelyek bizonyára kedvet ébresztenek majd ahhoz, hogy egyre többen vásárolják meg, ezt a vitaminokban rendkívül gazdag gyümölcsöt. Ha valaki szellemileg és fizikailag is fitt szeretne maradni idős korában is, akkor a gránátalma fogyasztása hozzásegíti majd ehhez az ideális állapothoz.*** Bevezetőben a gyümölcs belsejében rejlő magokban található vitaminok felsorolását adja a szerző, majd a természetben való előfordulásáról és termesztésének módjáról hoz értékes információkat. Egy fejezet erejéig a gránátalma összetevőiről (vitális anyagok, fitohormonok és zsírsavak, biokatív növényi alkotórészek, antitoxidánsok) is tájékoztatja az érdeklődőket a szerző. A gránátalma gyógyhatású alkalmazásai című fejezetben arról tájékozódhatnak az olvasók, mely betegségek (pl.: bőrproblémák, cukorbetegség, érelmeszesedés, gyulladások, ízületi panaszok, potenciazavarok stb.) gyógyításában van jelentős szerepe ennek a sokmagvas gyümölcsnek. A jóízű egészségforrásból számos finomságot is lehet elkészíteni, ezeknek az italoknak, előételeknek és főételeknek valamint édességeknek, desszerteknek és süteményeknek a receptjeit is megadja a szerző. A minőségi, színes fotókkal kísért kis kötet minden tudatosan étkező az egészségét szem előtt tartó olvasónak hasznos információkkal szolgál. "www.kello.hu minden jog fenntartva"
[<<<]
|
Pld. |
Raktár |
Rakt.jelzet |
Lelt.szám |
Info |
---|
Balatonboglár fiók : 1 kölcsönözhető; ebből 1 elvihető | 1. | Olvasóterem | 615 D 87 | 62355 | Kölcsönözhető |
|
|