Dokumentum  
 
Polc: (Könyv) (1 Példány)
  [HunMark letöltés] [HunMark ellenőrzés] Könyvtárosoknak: Könyvtárközi kérés
Cím: Török konyha lépésről lépésre
Közrem.: Mas, Teresa (közrem.) ; Reche, Cristina (fotó) ; Forgács Attila (ford.) ; Kovács Zsuzsa (ford.)
Szerz. közl: [szerzők Teresa Mas et al.] ; [fotó Cristina Reche] ; [ford. Forgács Attila, Kovács Zsuzsa]
Kiadás: Budapest : HVG Kv., 2011
Sorozat: Ízek és kultúrák/4.
Eto: 641.5(560) ; 641.568(560)(083.12)
Eredeti cím: Cocina turca paso a paso (magyar)
Szakjel: 641
Cutter: T 85
ISBN: 978-963-304-040-9
Nyelv: magyar
Oldal: 119 p.
UKazon: 201210057
Kivonat: A török gasztronómia a mediterrán és közel-keleti konyhaművészet valamennyi erényét elegyíti: frissek és egyszerűek az alapanyagai, rafinált a fűszerezése. Ezzel az egzotikus, nagyon ízletes konyháról tudhatunk meg többet a jelen kötetet lapozgatva, amelynek bevezetőjéből kiderül, hogy mely kultúrák voltak hatással a török ízlésre, milyen lehetett anno a szultán lakomája és milyen ma egy ünnepi asztal, megismerkedhetünk a helyi zöldségekkel, ínyencségekkel, csemegékkel, a teázási és kávézási szokásokkal, fűszerekkel. A továbbiakban tizennégy török specialitás (a joghurtos uborkaleves, a juhsajtos padlizsántekercs, a börek, a csirkés piláf, a mandulakrém stb.) receptjét találjuk. A szöveget színes fényképek, ábrák kísérik. "www.kello.hu ? minden jog fenntartva"
Pld. Raktár Rakt.jelzet Lelt.szám Info
Balatonboglár fiók 
1 kölcsönözhető; ebből 1 elvihető
1.Olvasóterem641 T 8562581Kölcsönözhető
WeblapIsmertetők és borítók
antikvarium.hu:
azolo.hu:
libri.hu:
mek.oszk.hu:
moly.hu:
oszk.hu:
Lukács Károly Városi Könyvtár
TextLib WWW V2.01.01/1671 - InfoKer