A török gasztronómia a mediterrán és közel-keleti konyhaművészet valamennyi erényét elegyíti: frissek és egyszerűek az alapanyagai, rafinált a fűszerezése. Ezzel az egzotikus, nagyon ízletes konyháról tudhatunk meg többet a jelen kötetet lapozgatva, amelynek bevezetőjéből kiderül, hogy mely kultúrák voltak hatással a török ízlésre, milyen lehetett anno a szultán lakomája és milyen ma egy ünnepi asztal, megismerkedhetünk a helyi zöldségekkel, ínyencségekkel, csemegékkel, a teázási és kávézási szokásokkal, fűszerekkel. A továbbiakban tizennégy török specialitás (a joghurtos uborkaleves, a juhsajtos padlizsántekercs, a börek, a csirkés piláf, a mandulakrém stb.) receptjét találjuk. A szöveget színes fényképek, ábrák kísérik. "www.kello.hu ? minden jog fenntartva"