A HVG Könyvkiadó most induló gasztronómiai sorozatának tagjai - bár elsősorban szakácskönyvek - többet igyekszenek nyújtani a műfajban megszokott kiadványoknál: a kötetek elején általánosságban az adott nemzet konyhaművészetét, illetve annak néhány érdekes kultúrtörténeti vonatkozását is
[>>>]
A HVG Könyvkiadó most induló gasztronómiai sorozatának tagjai - bár elsősorban szakácskönyvek - többet igyekszenek nyújtani a műfajban megszokott kiadványoknál: a kötetek elején általánosságban az adott nemzet konyhaművészetét, illetve annak néhány érdekes kultúrtörténeti vonatkozását is megismerhetjük. Nincs ez másképp a francia konyhát bemutató kötetnél sem, amelynek elején olvashatunk az ország legfőbb gasztronómiai értékeiről, alapanyagairól és azok eredetéről, tipikus eszközeiről, a bor- és sajtfogyasztás mikéntjéről, valamint a francia étkezési (sőt lakomázási) szokásokról. A mű második felében kaptak helyet az ételkészítési útmutatók; összesen tizennégy, a legnevesebb francia specialitások közül kiválasztott recept, köztük olyanokkal, mint a bouillabaisse, a nizzai saláta, a burgundi csiga vagy a tatin torta. A szöveget színes fotók kísérik. "www.kello.hu Minden jog fenntartva"
[<<<]