Cím: |
Természetes gyulladáscsökkentők
| Alcím: |
Gyümölcsök, zöldségek, receptek az egészséges immunrendszerért
| Szerző: |
Streit, Lizzie |
Közrem.: |
Kalló Noémi (ford.) |
Szerz. közl: |
Lizzie Streit ; [ford. Kalló Noémi]
| Kiadás: |
Bp. : Cser K., cop. 2022 |
Eto: |
613.2 ; 616-002 ; 641.564(083.12)
| Eredeti cím: |
The complete guide to anti-inflammatory foods
| Szakjel: |
613
| Cutter: |
S 94
| ISBN: |
978-963-278-674-2
| Oldal: |
160 p.
| UKazon: |
202207049
| Kivonat: |
Köztudott tény, hogy a "természet patikájából" gyakran hasonlóan jó (ha nem éppen jobb) gyógyszerekhez juthatunk, mint a gyógyszergyárak termékeinek esetében. Azt azonban már kevesebben tudják, hogy a mindennapok során, a konyhánkban milyen ételeket, milyen alapanyagokat érdemes fogyasztanunk
[>>>]
Köztudott tény, hogy a "természet patikájából" gyakran hasonlóan jó (ha nem éppen jobb) gyógyszerekhez juthatunk, mint a gyógyszergyárak termékeinek esetében. Azt azonban már kevesebben tudják, hogy a mindennapok során, a konyhánkban milyen ételeket, milyen alapanyagokat érdemes fogyasztanunk ahhoz, hogy a testünkben keletkező gyulladást megelőzzük vagy a már kialakult gyulladást csökkentsük. Lizzie Streit a gazdagon illusztrált szakács- és életmódtanácsadó-könyvében mindenekelőtt a gyulladás fogalmával, az azt kiváltó leggyakoribb betegségekkel ismerteti meg olvasóit a receptek előtt.*** Ezt követően egy rövid útmutatóban összefoglalja, hogyan érdemes könyvét használnunk, majd a legfontosabb szakkifejezések meghatározásait olvashatjuk. Egy áttekintő élelmiszer-táblázatban, valamint egy speciális útmutatóban a kialakítandó étrendhez hasznos tanácsokat fogalmaz meg a szerző. A következőkben a legfontosabb gyulladáscsökkentő élelmiszereket veszi sorra: a zöldségek közül ? a teljesség igénye nélkül ? a káposztaféléket, az édesburgonyát, a sárgarépát, a céklát, az articsókát, az édesköményt, a szárzellert, a cikóriát, a paprikát és a paradicsomot. A zöldségek kapcsán megfogalmazza legideálisabb felhasználásukat, valamint szövegdobozokban kiemeli, milyen hasznos hatóanyag található meg az egyes növényekben. Ugyanígy jár el a hasznos gyümölcsök, gabonafélék, hüvelyesek, halak és kagylók, magvak, gyógynövények, édességek és tejtermékek esetében is. A könyv végén néhány recept segíthet egészséges reggelit, ebédet és vacsorát összeállítanunk. A kötetet a tárgymutató, a szerző rövid biográfiája, valamint a képek jegyzéke zárja. Az egészséges életmód iránt érdeklődő olvasóknak ajánlható. "www.kello.hu minden jog fenntartva"
[<<<]
|
|
|