Cím: |
Adjuk meg a módját!
| Alcím: |
írások főzésről és evésről
| Szerző: |
Dragomán György (1973) |
Szerz. közl: |
Dragomán György
| Kiadás: |
Budapest : Magvető, 2022 |
Eto: |
894.511-94 ; 641.5(0:82-94) ; 641.55(083.12)
Táblázat |
Kód |
Magyarázat |
ETO jelzet:
894.511-94
|
Fő |
894.511-94 |
magyar irodalom, emlékiratok ; emlékiratok, magyar irodalom ; magyar emlékiratok
|
ETO jelzet:
641.5(0:82-94)
|
Fő |
641.5 |
szakácsművészet
|
Fő |
82-94 |
világirodalom, emlékiratok ; emlékiratok, világirodalom
|
Formai |
(0) |
(0)
|
ETO jelzet:
641.55(083.12)
|
Fő |
641.55 |
ételkészítés, ételek, étrend ; étrend, ételek, ételkészítés
|
Formai |
(083.12) |
előírások ; receptek
|
| Cutter: |
D 90
| ISBN: |
978-963-14-4170-3
| Nyelv: |
magyar
| Oldal: |
422, [7] p.
| Kivonat: |
Dragomán György nagy sikerű első irodalmi szakácskönyve után (Főzőskönyv) maradt az általa meghonosított műfajnál, és egy újabb kötettel lepte meg rajongó olvasóit. A mindent betöltő és átjáró mámoros érzés, ahogy a szerző a bogrács fölé hajolva a gulyásból először merít, majd megkóstolja a sajátos
[>>>]
Dragomán György nagy sikerű első irodalmi szakácskönyve után (Főzőskönyv) maradt az általa meghonosított műfajnál, és egy újabb kötettel lepte meg rajongó olvasóit. A mindent betöltő és átjáró mámoros érzés, ahogy a szerző a bogrács fölé hajolva a gulyásból először merít, majd megkóstolja a sajátos konstellációba összerendeződő fűszereket, ez adja az egyik korai zsengéjének alapját, amely szintén bekerült a jelen válogatásba. Dragomán ugyanis nemcsak az elmúlt egy-két évben kísérletezett gasztro-irodalmi szövegekkel, már kollégistaként is hódolt e műfajnak, melyet a már idézett és a jelen kötetben közreadott írásaiban tökéletesített tovább. A szerzőtől most is izgalmas, nem mindennapi, illetve tradicionális, a nagyszülők és dédszülők konyháját meghatározó receptek kerültek be a könyvbe, melyeket egy-egy novella, regényrészlet vagy könnyed stílusban papírra vetett esszé szakít meg. A konyhában és a nappaliban egyaránt helye van a kiadványnak, ami hitet tesz az evés és a főzés kulturális oldala és jelentősége mellett. A szövegekből világossá válik, hogy a főzés és az evés lehet egyéni élmény, de közösségi, családi és baráti időtöltés is. Közös programként szintén kiváló lehetőséget tud teremteni arra, hogy a világ problémáit magunk mögött hagyjuk, és belefeledkezzünk a felszálló gőzök és illatok párafelhőjébe, a fűszerek ismerős és egzotikus világába, a konyhában ? a szemünk előtt megvalósuló ? boszorkányos műveletekbe. A szerző a receptek mellett kitér a jól felszerelt konyhára is, mivel jót és jól főzni csak megfelelő eszközökkel lehet, ezt is a rá jellemző szórakoztató és könnyed irodalmi stílusban adja elő. Aki szerette Dragomán György első ilyen tárgyú könyvét, a jelen kiadványban sem fog csalódni. "www.kello.hu minden jog fenntartva"
[<<<]
|
Pld. |
Raktár |
Rakt.jelzet |
Lelt.szám |
Info |
---|
Balatonboglár fiók : 1 kölcsönözhető; ebből 1 elvihető | 1. | Szépirodalom | D 90 | 64306 | Kölcsönözhető |
|
|