Lénárt Gitta sok éve a nyers vegán táplálkozás, és a kizárólag növényi alapanyagokkal történő sütés-főzés elkötelezett híve: étrendjében a zöldség- és gyümölcsféléken, illetve magvakon kívül semmi nem kaphat helyet. Noha mindez a hétköznapi ételekhez szokott olvasóknak nem tűnhet nagyon
[>>>]
Lénárt Gitta sok éve a nyers vegán táplálkozás, és a kizárólag növényi alapanyagokkal történő sütés-főzés elkötelezett híve: étrendjében a zöldség- és gyümölcsféléken, illetve magvakon kívül semmi nem kaphat helyet. Noha mindez a hétköznapi ételekhez szokott olvasóknak nem tűnhet nagyon változatosnak, Lénárt Gitta ebben a könyvében ismét bebizonyítja az ellenkezőjét: a vegán alapanyagokból ez alkalommal ún. kencéket készít, olyan krémeket, feltéteket, amelyek szendvicsekre, palacsintába, tacóba, quesadillába kenhetőek, vagy nyers zöldségfalatokkal mártogatva fogyaszthatóak. ***A szükséges hozzávalók és eszközök felsorolása után az alapanyagrecepteket közli (majonéz kesudióból, kókuszjoghurt, kesutejföl, aquafaba-majonéz, magvajak, rizstejszín, vegán vaj). A folytatásban válogathatunk vegán sajtok, sajtkrémek, zöldségből készült kencék, magpástétomok, babfélék és gabonák, édes krémek, kenyerek, palacsinták, tortillák, valamint különféle szendvicsek közül. A színes fotókkal illusztrált, számos remek tanácsot tartalmazó munka mindenkinek ajánlott, akik a tudatos reformtáplálkozás hívei. "www.kello.hu minden jog fenntartva"
[<<<]