Cím: |
Házi tészta készítése
| Alcím: |
A legkedveltebb tésztafajták a világ minden tájáról
| Szerző: |
Green, Aliza |
Közrem.: |
Pap Ágnes ([ford.]) ; Nimila Ágnes ([ford.]) |
Szerz. közl: |
Aliza Green ; [ford. Pap Ágnes, Nimila Ágnes]
| Kiadás: |
Budapest : HVG Kv., 2023 |
Eto: |
641.55(083.12)
Táblázat |
Kód |
Magyarázat |
ETO jelzet:
641.55(083.12)
|
Fő |
641.55 |
ételkészítés, ételek, étrend ; étrend, ételek, ételkészítés
|
Formai |
(083.12) |
előírások ; receptek
|
| Eredeti cím: |
Making artisan pasta (magyar)
| Szakjel: |
641
| Cutter: |
G 62
| ISBN: |
978-963-565-360-7
| Nyelv: |
magyar
| Oldal: |
176 p.
| Kivonat: |
Amióta az emberiség a földművelő életmódot választotta a vadászó és gyűjtögető helyett, a táplálkozás alapját a gabonafélék teszik ki - belőlük tudunk jobbnál jobb péktermékeket, illetve tésztákat készíteni. A jelen könyv bemutatja, hogyan tudunk otthon is kiváló tésztákat előállítani; Aliza Green
[>>>]
Amióta az emberiség a földművelő életmódot választotta a vadászó és gyűjtögető helyett, a táplálkozás alapját a gabonafélék teszik ki - belőlük tudunk jobbnál jobb péktermékeket, illetve tésztákat készíteni. A jelen könyv bemutatja, hogyan tudunk otthon is kiváló tésztákat előállítani; Aliza Green a világ minden tájáról hoz jellegzetes tésztákat, amelyekkel még színesebbé tehetjük konyhánkat. Gasztronómiai utazás veszi kezdetét, amely egyben kultúrtörténeti alámerülés is - lévén a tészták az egyes konyhakultúrákat alapjaikban határozzák meg. Az ismeretek tágítása mellett a fő szempont természetesen a szórakozás, valamint hogy saját ételeinket ehetjük meg, saját tésztánkba beleadhatjuk minden gondoskodó szeretetünket. Készíthetünk tésztát egyedül, de barátainkkal, szeretteinkkel is, nem is beszélve a gyerekekről, akik a lisztet, a nyúlós masszát és a varázslatot, ami a sütőben történik, mindig ámulva lesik. Az összefoglaló kötet első részéből az alapanyagokat ismerhetjük meg, majd a tésztakészítés ismérvei következnek búzalisztből és egyéb lisztekből. Megismerhetjük a kézzel vagy robotgéppel gyúrt tésztákat, a tésztanyújtás egyedi módszereit. Ezt követően az ízesített tészták következnek, melyeket a különböző tésztafajták, úgymint a gombócok és nokedlik, a tésztalapok, a metéltek, a különleges, kézzel formázott tészták, illetve a töltött tészták követnek. Ki ne akarna otthon elkészíteni egy ízletes maceszgombócot, japán udon tésztát, görög trahanát vagy egy pirogot? Aliza Green könyvét, amelyet egy szójegyzék, a források listája, egy mértékegység átváltási táblázat, a tárgymutató, valamint a szerző és a könyv fotósának rövid biográfiája zár, kezdő és haladó ismeretekkel bíró olvasóknak is ajánlható. Az élményt a számos színes fotó teszi teljessé. "www.kello.hu minden jog fenntartva"
[<<<]
|
Pld. |
Raktár |
Rakt.jelzet |
Lelt.szám |
Info |
---|
Balatonboglár fiók : 1 kölcsönözhető; ebből 1 elvihető | 1. | Olvasóterem | 641 G 62 | 64803 | Kölcsönözhető |
|
|