Samantha Vérant legújabb regénye ismét Sophie Valroux-t állítja az események középpontjába: az Amerikából Franciaországba települt nő mindent megtesz, hogy helytálljon szakmájában. A regény előzményének tekinthető Sophie Valroux titkos francia receptjei című könyvből megismertük a főhős korábbi
[>>>]
Samantha Vérant legújabb regénye ismét Sophie Valroux-t állítja az események középpontjába: az Amerikából Franciaországba települt nő mindent megtesz, hogy helytálljon szakmájában. A regény előzményének tekinthető Sophie Valroux titkos francia receptjei című könyvből megismertük a főhős korábbi életét, családi hátterét, vágyait és jelenlegi helyzetét. Sophie ebben a részben elveszíti szeretett nagymamáját, ám a gyász mellett hatalmas felelősség is a nyakába szakad, megörökli ugyanis a nagyi éttermeit a csodás francia faluban, Château de Champvert-ben. A nő úgy érzi, végre itt a várva várt lehetőség, kiteljesedhet a konyhaművészetben. Eközben megismerjük élettársát, Rémit, aki gyerekkori barátja volt, s most úgy tűnik nincs semmi akadálya, hogy oltár elé vezesse Sophie-t. A férfi lányával is egyre jobb viszonyba kerül főhősünk, s eközben egy még nagyobb lehetőség kopogtat ajtaján: meghívják, hogy főzzön a francia elitnek, ami kiváló alkalom, hogy a régóta áhított Michelin-csillagot végre megszerezze. Az írónő ebben a kötetben is hamisítatlan francia hangulatba hozza olvasóit: a különleges ételek, borok és sajtok világa, a csodás kastélyokkal és romantikával valóban magával ragadó háttér. Azonban Sophie egy baleset miatt elveszti szaglását és ízlelését, a regényből kiderül, hogyan győzi le a nehézségeket, és e kulcsfontosságú képességek elvesztésekor kire is számíthat. A regény önmagában is megállja a helyét, a korábbi kötet ismerete nélkül is élvezetes olvasmány. "www.kello.hu minden jog fenntartva"
[<<<]