A szakácskönyvek jellemzően olyan receptek gyűjteményét adják át a gasztronómiai újdonságok vagy a klasszikus fogások szerelmeseinek, amelyeket egy jól felszerelt konyhában, otthon készíthetünk el, s azt valószínűleg otthon fogjuk elfogyasztani. A jelen kötet e trenddel szemben olyan recepteket
[>>>]
A szakácskönyvek jellemzően olyan receptek gyűjteményét adják át a gasztronómiai újdonságok vagy a klasszikus fogások szerelmeseinek, amelyeket egy jól felszerelt konyhában, otthon készíthetünk el, s azt valószínűleg otthon fogjuk elfogyasztani. A jelen kötet e trenddel szemben olyan recepteket gyűjtött össze, amelyeket könnyen elcsomagolhatunk iskolás gyerekeinknek vagy munkába menő párunknak, esetleg kirándulásra is magunkkal vihetjük azokat. Kompakt, egyszerű, de annál ízletesebb és táplálóbb recepteket kapunk Szabó-Ballók Amarillától, amelyek emellett igen egészségesek, s a kortárs trendekhez igazodva kevés húst tartalmaznak, inkább a növényi alapú fogások dominálnak. A könyv első részébe kerültek a reggelik, azok a fogások, amelyek a gyerekek kedvencei: finom gyümölcsökkel feldobott kásák, kreatív újragondolt szendvicsek. Majd a levesek következnek – például a daragaluska-leves gazdagon vagy gombakrémleves. A főételek között ott találjuk az édesburgonyás rakott krumplit, a paradicsomos-csicseriborsós májat kuszkusszal, a paprikás csirkét vagy a brokkolis-kolbászos sült tésztát. A desszertek után kaptak helyet a családi és baráti összejövetelekre szánt snackek. A sok színes fotóval illusztrált, jól követhető leírásokkal kiegészített könyvet kezdő és gyakorlott szakácsoknak lehet ajánlani. "www.kello.hu minden jog fenntartva"
[<<<]