Cím: |
Befőzés és tartósítás
| Alcím: |
399 recept : lekvárok, savanyúságok, húsfélék és egyéb finomságok
| Szerző: |
Bellersen Quirini, Cosima |
Közrem.: |
Jakab Judit (ford.) |
Szerz. közl: |
Cosima Bellersen Quirini ; [fordította Jakab Judit]
| Kiadás: |
[Budapest] : Sziget, 2024 |
Eto: |
641.4(083.12) ; 641.48(083.12) ; 664.8/.9(083.12)
| Eredeti cím: |
399 x einlegen und einkochen (magyar)
| Szakjel: |
641
| Cutter: |
B 46
| ISBN: |
978-615-5723-66-7
| Nyelv: |
magyar
| Oldal: |
141, [3] p.
| Kivonat: |
A konyhaművészet a reneszánszát éli, a szabadidős tevékenységek között kiemelt helyen áll az otthoni sütés-főzés, valamint más, az otthoni élelmiszerelőállításhoz kapcsolódó tevékenység, melyek közül a jelen kötet a befőzést és a tartósítást állította a fókuszba. A kiadvány 399 receptet ad át
[>>>]
A konyhaművészet a reneszánszát éli, a szabadidős tevékenységek között kiemelt helyen áll az otthoni sütés-főzés, valamint más, az otthoni élelmiszerelőállításhoz kapcsolódó tevékenység, melyek közül a jelen kötet a befőzést és a tartósítást állította a fókuszba. A kiadvány 399 receptet ad át olvasóinak, akik így alámerülhetnek a lekvárok, savanyúságok, húsfélék és más finomságok ínycsiklandó világába. Cosima Bellersen Quirini öt fejezetre bontotta könyvét, amik sorban a következő nagyobb témákat fedik le: különböző élelmiszerek üvegekbe töltése, gyümölcsök tartósítása, sós és pikáns ételek elkészítése, saját készítésű italok, valamint tartós kenyerek és sütemények. A gazdagon illusztrált kötetből megismerhetjük a húsfélék és a halak különböző tartósítási eljárásait, de a szerző a fermentálás alapvető eljárásait sem hagyja ki. A gyümölcsök esetében a lekvárok és befőttek kapnak főszerepet, mely során biztosak lehetünk benne, a cukorral senki sem fog spórolni. A fermentált és befőzött receptek után az olajban való tartósításról is olvashatunk, majd szörpöket és limonádékat készíthetünk, végül a fenséges sütemények kerülnek előtérbe. A könyvet kinyitva már nincs is más hátra, mint hozzálátni valamelyik szórakoztató művelethez, melynek a végén minden bizonnyal valami finomság fog ránk várni. A könyvet érdeklődő olvasóknak lehet ajánlani. "www.kello.hu minden jog fenntartva"
[<<<]
|
Pld. |
Raktár |
Rakt.jelzet |
Lelt.szám |
Info |
---|
Balatonboglár fiók : 1 kölcsönözhető; ebből 1 elvihető | 1. | Olvasóterem | 641 B 46 | 65540 | Kölcsönözhető |
|
|