Cím: |
A táplálkozás tudománya
| Alcím: |
[Hogyan étkezzünk, hogy egészségesek és kiegyensúlyozottak legyünk]
| Szerző: |
Lambert, Rhiannon |
Közrem.: |
McLeod, Stephanie (fotó) ; Velichko, Nelli (ill.) ; Caulwell, Sally (ill.) ; Molnár Csaba (ford.) |
Szerz. közl: |
Rhiannon Lambert ; [fotó Stephanie McLeod] ; [ill. Nelli Velichko, Sally Caulwell] ; [ford. Molnár Csaba]
| Kiadás: |
Bp. : Libri, 2024 |
Eto: |
613.2
Táblázat |
Kód |
Magyarázat |
ETO jelzet:
613.2
|
Fő |
613.2 |
táplálkozástudomány ; dietétika
|
| Eredeti cím: |
The science of nutrition
| Szakjel: |
613
| Cutter: |
L 19
| ISBN: |
978-963-604-095-6
| Oldal: |
224 p.
| UKazon: |
202411000
| Kivonat: |
Kevés dolog tudja úgy megosztani az embereket, mint a táplálkozás: diéták százai, aktuális trendek tucatjai árasztanak el naponta mindenkit, aki szeretne tudatosabban hozzáállni napi étkezéseihez. A jelen kötet szerzője tudományos alapokról kiindulva (és szerencsére azokon is maradva) közelít a
[>>>]
Kevés dolog tudja úgy megosztani az embereket, mint a táplálkozás: diéták százai, aktuális trendek tucatjai árasztanak el naponta mindenkit, aki szeretne tudatosabban hozzáállni napi étkezéseihez. A jelen kötet szerzője tudományos alapokról kiindulva (és szerencsére azokon is maradva) közelít a témához, ám nem fogja az első oldalakon még lelkes olvasót érthetetlen szakzsargonba, az orvosi és a biokémiai terminusok áradatába fullasztani. Rhiannon Lambert nagyalakú könyve az online portálokról, a közösségi médiafelületekről ismert színes és közérthető megközelítést választotta, infografikák, a megértést segítő ábrák egészítik ki a könyv narratív részét. A szerző a legújabb tudományos eredmények alapján válaszolja meg a táplálkozással kapcsolatban felmerülő kérdéseket, melyek között ott találjuk az időszaki böjt vagy éppen a növényi alapú étrend jótékony hatásának kérdését, a bélbaktériumok szerepét az emésztésben és testünk általános egészségében, de a fogyás, a bevett diéták és még sok más aktuális kérdéskör is helyett kapott ebben az informatív kötetben. De a szénhidrátok szerepére, a fehérjék, zsírok, rostok, vitaminok és ásványi anyagok alapvető funkcióira is felhívja a figyelmet, egy-egy fejezet részletekbe menően foglalkozik velük. A szerző holisztikus módon közelít a témához, átfogó képet nyújt a test és a szellem, illetve a bevitt táplálék közti összefüggésekről. A téma iránt érdeklődő olvasók haszonnal fogják kézbe venni Rhiannon Lambert olvasmányos, mégis messzemenőkig tudományos könyvét. "www.kello.hu minden jog fenntartva"
[<<<]
|
Pld. |
Raktár |
Rakt.jelzet |
Lelt.szám |
Info |
---|
Balatonboglár fiók : 1 kölcsönözhető; ebből 1 elvihető | 1. | Olvasóterem | 613 L 19 | 65587 | Kölcsönözhető |
|
|