Az olasz írónő regénye egy valódi multikulturális tabló, amelynek középpontjában a dél-olasz ízek és érzelmek állnak. A híres gasztronómiai újságíró az ötvenes évei elejére úgy érzi, szakítani kell megszokott életével, valami radikálisan új dologba szeretné vágni a fejszéjét. Arianna
[>>>]
Az olasz írónő regénye egy valódi multikulturális tabló, amelynek középpontjában a dél-olasz ízek és érzelmek állnak. A híres gasztronómiai újságíró az ötvenes évei elejére úgy érzi, szakítani kell megszokott életével, valami radikálisan új dologba szeretné vágni a fejszéjét. Arianna világpolgárként New Yorktól Amszterdamon át Párizsig mindenhol otthon érzi magát, de amikor egyik közeli barátjától azt a tippet kapja, hogy világválság közelít, érdemes lenne megtakarítását befektetni, egy párizsi lakás mellett dönt. Közben az újságírásból is elege lesz, s szeretne végre oldalt cserélni, kipróbálni magát a szakácsok, séfek és étteremtulajdonosok szerepében. Nem véletlen, hogy amikor egy szicíliai étteremben kicsit megpihen, szeme a fiatal séfen állapodik meg. A regényből megismerhetjük Arianna és Nisso életét, fiatalabb éveiket, majd kapcsolatuk váratlan szárba szökkenését. Az ötvenéves nő és a harmincéves férfi románca azért is lehet annyira felhőtlen, mivel mindketten megszokták, hogy senki sem korlátozza szabadságukat, de mégis, a közös szenvedély, a főzés öröme összekapcsolja őket. Arianna eközben párizsi lakását szépítgeti, folytatja utazásait, s ami ennél is fontosabb, megvette álmai éttermét. A regény érdekessége, hogy minden fejezet végén egy klasszikus szicíliai recept kapott helyet, melyet így mi magunk is elkészíthetünk, egy kis dél-olasz hangulatot csempészve otthonunkba. A romantikus regényt a zsáner és az olasz konyha szerelmeseinek lehet ajánlani. "www.kello.hu minden jog fenntartva"
[<<<]