Rubin Eszter korábbi, nagy sikerű szakácskönyvei (Hisztaminintolerancia szakácskönyv, Hisztaminintolerancia szakácskönyv 2.: receptek a gyógyuláshoz, Az új hedonizmus szabadsága: egyszerűen elkészíthető glutén-, tej- és cukormentes fogások hétköznapokra és ünnepekre) után egy olyan könyvvel lép a
[>>>]
Rubin Eszter korábbi, nagy sikerű szakácskönyvei (Hisztaminintolerancia szakácskönyv, Hisztaminintolerancia szakácskönyv 2.: receptek a gyógyuláshoz, Az új hedonizmus szabadsága: egyszerűen elkészíthető glutén-, tej- és cukormentes fogások hétköznapokra és ünnepekre) után egy olyan könyvvel lép a nagyközönség elé, amely a hisztamintolerancia jegyében már nem csupán recepteket, hanem hasznos életmódtanácsokat is magában foglal. A bevezetést követően tápláló reggelik és útravalók receptjeit olvashatjuk, melyekben a jól felszívódó szénhidrátok, a fehérjék és a zsírok ideális kombinációját találjuk. Ki tudna ellenállni egy napindító omlett-tekercsnek, egy zöldbanánlisztes palacsintának vagy egy tahinis kókusztejberizsnek? Ezt követően a leveseké lesz a főszerep, mint például a sütőtökkrémleves, az őszibarack- vagy a meggyleves. A hisztamintolerancia jegyében nem kell az állati eredetű fehérjéről és zsírokról lemondani: májat, apróbb halakat, tojást és a kacsa húsát és zsírját is bátran fogyaszthatjuk. A levesek után a saláták, majd a húsételek, a vega ételek, s végül a desszertek kerülnek sorra. Minden recept után, az adott oldal alján, egy szövegdobozban kiemelve olvashatjuk Farkas-Baross Zita, integratív táplálkozásszakértő és Kulcsár Angéla, funkcionális táplálkozási tanácsadó hasznos kommentjeit, értékes kiegészítéseit. A kötet végén a hisztaminintoleranciáról tudhatunk meg többet. A kötet, melyet a receptmutató és a felhasznált irodalom tesz teljessé, a szerző korábbi könyvei mellé javasolt beszerzésre. "www.kello.hu minden jog fenntartva"
[<<<]