Cím: |
Mentesen is teljesen!
| Alcím: |
Tej-, tojás- és gluténmentes receptek kicsiknek és nagyoknak
| Szerző: |
Ambrus Éva ; Pintér Mónika |
Közrem.: |
Sólymos Ágnes Eszter ([ill.]) ; Zergi Borbála ([fotó]) |
Szerz. közl: |
Ambrus Éva & Pintér Mónika ; [... ill. Sólymos Ágnes Eszter] ; [fotók ... Zergi Borbála]
| Kiad. jel: |
2. kiad.
| Kiadás: |
[Budapest] : Boook K., 2025 |
Eto: |
641.563(083.12) ; 613.2 ; 616-056.43
Táblázat |
Kód |
Magyarázat |
ETO jelzet:
641.563(083.12)
|
Fő |
641.563 |
betegek étrendje ; étrend betegek számára ; diétás ételek betegek számára
|
Formai |
(083.12) |
előírások ; receptek
|
ETO jelzet:
613.2
|
Fő |
613.2 |
táplálkozástudomány ; dietétika
|
ETO jelzet:
616-056.43
|
Fő |
616 |
patológia ; kórtan
|
| Szakjel: |
641
| Cutter: |
A 52
| ISBN: |
978-615-5417-79-5
| Nyelv: |
magyar
| Oldal: |
259, [2] p.
| Megj.: |
Bibliogr.: p. 258-259.
| Kivonat: |
Ambrus Éva és Pintér Mónika követve az aktuális trendeket, azoknak az édesanyáknak, családoknak szeretne hasznos tanácsokkal, receptekkel szolgálni, ahol "mentes" étrend dívik, és ennek szellemében táplálják a kisgyermekeket is. Olyan receptgyűjteménnyel jelentkeznek, amely "mentesen is teljes",
[>>>]
Ambrus Éva és Pintér Mónika követve az aktuális trendeket, azoknak az édesanyáknak, családoknak szeretne hasznos tanácsokkal, receptekkel szolgálni, ahol "mentes" étrend dívik, és ennek szellemében táplálják a kisgyermekeket is. Olyan receptgyűjteménnyel jelentkeznek, amely "mentesen is teljes", vagyis az ételek úgy is minden fontos tápanyagot tartalmaznak, hogy közben tej-, tojás- és gluténmentesek. A bevezető részben a szerzők bemutatják a három leggyakoribb ételallergia-típust (a gluténérzékenységet, illetve a tej- és tojásallergiát), amelyekhez igazították a receptkollekciót. Ezt követik az elsősorban gyerekeknek ajánlott ételek készítési útmutatói. A sort az alapreceptek nyitják meg (kenyérfélék és péksütik, növényi alapú italok és tejek, tejtermékek), majd ezeket követik a reggelik, a tízóraik és uzsonnafalatok, az ebédre és vacsorára javasolt főfogások, az ünnepi és hétköznapi édességek. A kiadvány végén találjuk a kerülendő élelmiszerek és összetevők listáját, a tárgymutatót és az irodalomjegyzéket. A szöveget igényes színes fotók egészítik ki. "www.kello.hu minden jog fenntartva"
[<<<]
|
|
|