Fotók: Laura Jalbert ; Illusztrációk: Kailee Keefe Skaberna
Kivonat:
Minőségi borok, borkultúra és borászkodás iránt mélyebben érdeklődő laikusok számára írta ezt a kötetet Charlotte Kristensen, aki olvasmányos stílusban kínál bevezetőt ebbe a témakörbe. A bevezetőt követően felfedi a titkát annak, hogy mi és miért történik a rejtélyesprofi borkóstolókon, miként
[>>>]
Minőségi borok, borkultúra és borászkodás iránt mélyebben érdeklődő laikusok számára írta ezt a kötetet Charlotte Kristensen, aki olvasmányos stílusban kínál bevezetőt ebbe a témakörbe. A bevezetőt követően felfedi a titkát annak, hogy mi és miért történik a rejtélyesprofi borkóstolókon, miként zajlik pontosan a borok érzékszervi vizsgálata. A folytatásban egy-egy fejezetet szentel olyanoknak, mint a borkészítés kultúrtörténete, az ideális termőhely, és a borkészítési technikák; a különféle stílusok és szőlőfajták; az ételek és a borok harmonizálása (receptötleteket is adva); valamint borválasztás otthoni fogyasztásra, és borozás házon kívül - mint minőségi élmény. A kötet végén helyet kapott egy útmutató a "tökéletes választáshoz", és egy, a keresést segítő tárgymutató. A szöveget színes fényképek, illusztrációk kísérik. "www.kello.hu minden jog fenntartva"
[<<<]